Högskoleprovet är många studenters stora fasa. Det ska nämligen avgöra huruvida man kommer komma in på högskolan eller ej. Det är svårt att plugga inför högskoleprovet då det innehåller frågor om en mängd olika saker som man fick lära sig under sin tid i grundskola och gymnasium. Därför kan det bli en övermäktig uppgift att försöka plugga till provet. Men det finns andra och effektiva sätt att förbereda sig.

Bli den bästa versionen av dig själv

Förutsatt att du inte hoppade av skolan i förtid eller skolkade väldigt mycket, har du lärt dig en hel del under din skolgång. Den stora frågan är om du kommer ihåg det du lärt dig. Ditt fysiska och psykiska tillstånd avgör till stor del hur väl du minns vad du lärt dig och därför gäller det att du ser till att göra dig och din kropp redo för högskoleprovet. För att klara högskoleprovet behöver du med andra ord förbereda dig på ett sätt som tar fram ditt bästa jag och det gör du genom att:

  • Skapa goda sömnrutiner.

Att sova ordentligt är en av de viktigaste faktorerna för att få ett välfungerande minne. Utan ordentlig sömn försämras minnet snabbt och det kommer påverka ditt resultat på högskoleprovet.

  • Röra på dig.

Du kanske inte ska tävla i en fysisk sport, men glöm inte bort att din hjärna är som en stor muskel. Den behöver motioneras och det gör den med hjälp av fysisk aktivitet. Fysisk rörelse hjälper hjärnan på en mängd olika sätt, så det värsta du kan göra inför högskoleprovet är att sitta flera timmar och dagar i sträck och plugga framför en dator.

  • Undvika kolhydrater.

Nej, hjärnan fungerar inte bättre med kolhydrater, tvärtom faktiskt. Det finns en anledning till att du får lite hjärndimma efter en stor pizza och en halvliter läsk. Håll maten kolhydratfri så kommer minnet fungera bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *