När du har gått klart grundskolan och ska börja på gymnasiet finns det otroligt många utbildningar som du kan gå. För att göra valet lite enklare för dig när det väl är dags har vi även valt att skriva lite om utbildningarna här nedan.

Vård och omsorgsprogrammet

Vård och omsorgsprogrammet står högst upp på vår lista på grund av att vi helt enkelt behöver fler som jobbar inom vården i Sverige. När du går vård och omsorgsprogrammet kommer du att vara en färdigutbildad undersköterska efter tre år. Detta är alltså ett yrkesprogram som tar tre år att utföra. Här får du all den kompetens som du behöver för att kunna bli en bra undersköterska, du kan självklart också välja att vidareutbilda dig när du har tagit studenten.

Byggprogrammet

Byggprogrammet är det väldigt många ungdomar som väljer att gå. Här får du lära dig om de allra mesta inom byggen och hantverk och självklart kan du även välja inriktningar, till exempel måleri om du skulle vilja arbeta som målare i framtiden.

Handels

Handels är också ett väldigt vanligt program. Här får du all den kompetens som du behöver för att kunna arbeta bra i butik och med vanlig handel. Här kan du självklart också välja inriktning och det är viktigt att komma ihåg att du ska följa dina drömmar.

Estetprogrammet

Estetprogrammet är ett gymnasieprogram där du får lära sig allt om musik och bild. Om du har ett intresse för instrument, sång, dans och bild så är detta programmet verkligen ett program för dig. Här kan du utbilda dig till vad som helst inom både musik och bil, kanske vill du bli konstnär eller artist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *