I dag går det att få utbildning nästan var och hur som helst. Mycket distribueras på distans på olika sätt och en hel del är oberoende av tid och rum. Tekniken att både studera och arbeta på distans tog några sjumilakliv under pandemin och detsamma gäller också intresset för att slippa vara bunden till en fysisk plats för att ta del av exempelvis en föreläsning på universitet eller i andra sammanhang. Mobiltelefonen blir i detta avseende oerhört viktig eftersom den alltid finns i fickan hos de allra flesta. Kanske är det ibland bättre att sitta vid en dator med lite större skärm, men för den som trivs med flexibilitet är en smartphone det optimala verktyget som är väl värt att skydda med någon form av mobilskal.

Olika sorters skal

Det finns massor av olika sorters mobilskal att välja på och de har också olika funktioner. En del skyddar främst skärmen från repor, andra är utformade för att fungera som någon form av statement för bäraren genom färg och symboler av olika slag. Sedan finns det heltäckande plånboksskydd som täcker både fram- och baksida på mobilen och ger ett fantastiskt skydd men samtidigt gör den något tjockare och svårare att få ner i fickan. Välj ett skydd du trivs med och som samtidigt skyddar mobilen från stötar och repor. Att laga en mobil, byta glas eller liknande kan bli mycket dyrare än de flesta tror.

Att skydda mobilen från repor och andra skador med ett snyggt mobilskal känns kanske självklart, många glömmer dock bort att skydda den även mot intrång trots att man skämtsamt kan säga att man ”har hela livet i mobilen”. Blir mobilen hackad kanske både bilder, konton på sociala medier och bankuppgifter hotas. Ett bra skydd mot det här är först och främst sunt förnuft, men också valet av lösenord. Använd aldrig samma lösenord på fler ställen till exempel. Gå igenom appar och inställningar så ingen tillåter mer än vad som verkligen behövs.

Mobilen behövs i alla sammanhang

Vare sig du pluggar eller stretar på med karriären är din smartphone din bästa vän många gånger. Den ställer alltid upp när du behöver kolla några fakta eller vill passa på att se en digital föreläsning medan du sitter i något väntrum. Den är givetvis också en effektiv kontaktmaskin där du direkt kan nå vem som helst på nästan vilket sätt som helst. Självklart måste en så viktig pryl skyddas i möjligaste mån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *