Ett CV och ett personligt brev är något som är väldigt viktigt när du ska söka jobb. Det är i princip lika viktigt som din utbildning. Men vad är egentligen ett CV och ett personligt brev?

Ett CV är ett brev där du ska skriva vilka erfarenheter du har inom olika yrkesområden, vilka tidigare jobb du har haft och hur bra du är på olika saker. Om du inte har haft något jobb tidigare är det viktigare att du skriver om dina tidigare erfarenheter och vad du är bra på istället.

Ett personligt brev är ett brev där du ska skriva och berätta om dig själv, hur du är som person och vad du kan bidra med till detta arbete. Vissa människor väljer att skriva olika personliga brev till alla deras ansökningar, medan andra skriver ett brett personligt brev som passar de allra flesta tjänster och arbeten.

Det är viktigt att tänka på att du förnyar eller uppdaterar ditt CV och personliga brev med jämna mellanrum. Detta på grund av att du kanske får mer erfarenheter, kunskaper och arbeten som är viktiga att ta med när du söker jobb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *