Oavsett om du har stenkoll på vad ditt nästa steg i karriären ska vara eller om du känner dig lite mer osäker finns det oftast olika vägar att gå. För vissa kan det handla om att klättra och avancera på den befintliga arbetsplatsen, medan för andra kan det vara att söka nya jobb på en ny arbetsplats.

Många företag skriver nyhetsbrev med aktuella vakanser och en bra idé är att skriva upp dig på dessa nyhetsbrev. Du kan då få tips på nya jobb du kan söka, som kan ta dig vidare i din karriär. Och även om det inte skulle finnas lediga tjänster just nu, kan du hitta företag som du gärna skulle vilja jobba på och ta kontakt med dem. Ibland accepteras spontanansökningar.

Avancera på din nuvarande arbetsplats

En vanlig väg att gå för att avancera i arbetslivet är dock att avancera på den nuvarande arbetsplatsen. Kanske kan du satsa på att bli chef på arbetsplatsen du redan arbetar på? Det kan du göra genom att visa framfötterna på olika sätt. Du kan exempelvis gå utbildningar som ger dig mer kunskaper och som leder till att du kan ta mer ansvar. Men du kan också ta på dig med ansvar på jobbet, kanske kan du bli den som skickar ut nyhetsbrev på din arbetsplats?

Starta eget företag

Ett tredje alternativ är att starta ett eget företag och på så sätt staka din egen karriärsbana. Att vara egen företagare är krävande och passar inte alla, men för en del är det absolut rätt väg att gå!

Karriärer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *